Hírek

A Nescafé  3in1 legújabb reklámfilmje egyből felkelti a nézők figyelmét az érdekes vágásaival, a különleges képeivel és nem utolsó sorban a lényegre törő szavaival. Engedd át magad az édesen krémes élvezetnek, és közben hagyd, hogy a reklám lenyűgözze a többi érzékszerved is.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Legújabb Szupermenta terméktesztjén a cider elnevezésű alkoholos italokat ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 9 alma alapú cider megfelelt a laboratóriumi vizsgálatokon, de 4 termék esetében minőségi vagy jelölési problémák miatt figyelmeztetni kellett a felelős vállalkozásokat. Az egyik ital forgalmazója többszöri felszólításra sem küldte meg a hivatalnak a nyomon követési dokumentációkat és a gyártmánylapot. Emiatt több százezres nagyságrendű élelmiszerlánc felügyeleti bírságra számíthat, hiszen terméke így nem nyomon követhető.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A pálinka presztízsének elmúlt években tapasztalt növekedése példaértékű; a termék minőségéből nem lehet engedni és a kiváló minőség után az eredetjelölések használata tovább emelheti az ital rangját - mondta az agrárminiszter hétfőn Komáromban, az idei Pálinka országkóstoló megnyitóján.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Spice of Europe címmel mutatta legújabb kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend – mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Tízből egy felnőtt nem iszik tejet, de sokkal ijesztőbb, hogy 62 százalékunk savanyított tejterméket sem fogyaszt – derül ki az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP) 2014-es eredményeinek friss elemzéséből. Eközben viszont a fehérjebevitel meghaladja az ajánlott értéket. Érdemes az ajánlások tükrében levonni a következtetéseket a jövő termékfejlesztési irányaihoz.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A prémium minőséget képviselő Landliebe kis kiszerelésű, kevert joghurtokkal szélesíti a termékcsaládot. A válogatott gyümölcsökből és friss tejből készült termékek négy ízben lesznek kaphatóak.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Új üzemet adott át a Nógrád megyei Berkenyei Faluszövetkezet csütörtökön. Ezzel a cég Magyarország egyik legnagyobb fagyasztott gyümölcs-feldolgozója lesz.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Ismét itt egy hosszú hétvége és az időjárás is egyre jobb. Ezekkel a receptekkel pedig biztos lenyűgözöl minden barátot, mert egy magasabb szintre emelik a hétvégi italozást. 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Európában az elsők között kóstolhatják meg a magyar fogyasztók a Nestlé izgalmas fejlesztését, a rubin KitKat csokoládét, ugyanis a különleges ízű termék május 5-től egyes hazai élelmiszerüzletekben is kapható.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

10-20 százalékkal növelné a pálinkák és a gyógynövényi eredetű égetett szeszek fogyasztói árait, ha e termékekre is ki kellene terjeszteni a népegészségügyi termékadót (NETA). Bár az Európai Bizottság most felszólította Magyarországot, hogy két hónapon belül változtasson a mai szabályozáson, még évekbe telhet, míg az ügyben döntés születik.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Otthon is egyszerűen elkészíthető a hummusz, sokszor inkább mégis a kényelmesebb bolti verziót választjuk. Az alábbi videóból pedig megtudhatod hogyan készül ez a finomság ipari körülmények között. 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővül a SPAR saját márkás kínálata.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a londoni International Wine Challenge-en (IWC) ezüstérmet nyert a Nemzeti Borkincstár 1956-os 5 puttonyos Tokaji Aszúja.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte Év fagylaltja-versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Több mint száz osztály nevezte be iskolája konyhás nénijét/bácsiját. Hamarosan kikerül közülük az ország legkedveltebbje.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

 

 

Egy brazil ügynökség, a DPZ&T megkörnyékezte a Coca-Colát és a McDonald's-ot, hogy a Big Mac hamburger 50. születésnapjára készítsenek a dobozos Coca-Colának Big Mac-tematikájú designt. A fémdobozon a Big Mac összetevői láthatók: két félbuci, két húspogácsa, saláta, sajt, szósz, hagyma és uborka. A limitált kiadású szériát nem lehet majd McDonald's-okban kapni, azokat influencereknek és gigarajongóknak fogják kiküldeni, arra bátorítva őket, hogy osszák meg ezzel kapcsolatos élményeiket #BigMacCan hashtaggel. A dobozokat hagyományos Big Mac-menü részeként fogják nekik elküldeni egy köszönőlevél társaságában.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Május 12-én 11:15-kor indul a TV2 és a FEM3 csatornák új, szombatonként jelentkező gasztronómiai műsora; a Konyhatündér Marton Adrival. 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a szennyezett tejtermékek ügyében, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI kérdésére.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Magas kadmium tartalom miatt vonta ki Chef Parajlevél termékét a METRO. A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül is értesült az esetről.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.